Hockeytips från ett träningsproffs

s 20 21stefan liv liten
– Jag hade en dröm när jag var 10 år, berättar Magnus Carlson.

Jag ville bli proffsspelare i NHL och gifta mig med Maria, den snyggaste tjejen i min klass. Så jag bad till Gud att det skulle blir så.

Magnus fick inget NHL-kontrakt. I stället blev han en av fystränarna för HV71. Och han fick tjejen.

Är det okey att ljuga?

ljuga
Vad innebär det att ljuga? Varför ljuger vi människor? Vad säger Bibeln om att ljuga? Hur känns det när man ljuger? Och hur gör man egentligen om man ångrar sig?

Färg=ljus

farger

Varför ser vi färg?
Vi ser färger därför att föremål reflekterar, eller ”kastar tillbaka”, ljus på olika sätt.Utan ljus skulle vi inte se någonting! Och utan ögon skulle ljuset inte ha någon färg. I ögats näthinna finns det nämligen sinnesceller som kallas tappar och stavar. Stavarna är känsliga för ljus och tapparna är känsliga för olika färgers ljus. Tillsammans hjälper de oss att se färger och ljus! Man kan säga att vi upplever att det finns olika färger i vår värld. Men det är vårt nervsystem som gör att vi känner så!

En get - den perfekta presenten

get1
Vilken är den mest lyckade present du någonsin gett bort? Minns du hur personen reagerade och hur roligt det var att kunna göra någon annan glad? Ja, då förstår du också hur Fedna, en tjej från byn Dano i Haiti, kände när hon fick ge sin bästa vän en get. Det kanske låter konstigt men för många människor i Haiti är en get den perfekta presenten!

Den uppätna glassen

deckargsta-glass
Theo torkade svetten ur pannan och fläktade sig med Kalle Anka-tidningen. Idag var det verkligen varmt! Han tittade medlidsamt på familjens håriga kungspudel Simba som låg bredvid solstolen och flåsade.

Vad gör en sakletare?

andralander sakletare
Vatten är jätteviktigt. Hemma hos Yu Shi Wei måste man koka vattnet först innan det går att dricka. Om man inte kokar det kan man bli sjuk av bakterierna som finns i vattnet.

Möt Baatar och hennes släkt

baatars-mamma
Det har kommit en STOR och blyg katt till Sverige och Orsa Björnpark. Katten är en snöleopardhona! Hon heter Baatar och är född på ett zoo i Spanien.
(Bilden visar Baatars mamma)

Wildkids-Fridas äventyr fortsätter

frida lea
Höstlovet 2007 kommer 12-åriga Frida Eriksson från Wild kids inte glömma i första taget. Det var då hon fick resa till Filippinerna och träffa Lea Catala, den tjej som Frida varit fadder för genom Hoppets Stjärna i sex år. De 200 kronor som Frida skänkt av sina fickpengar varje månad har bland annat gett Lea en möjlighet att gå i skolan.
– Alla borde ha ett fadderbarn, säger Frida bestämt när hon berättar om upplevelsen.

SUPER-KAJSA har sagt "Hejdå!"

carro action2
När Kajsa kom in på scenen
på Idrottsgalan reste alla på sig. Det här är en idrottstjej som alla beundrar! Nu slutar hon sin karriär när hon är på topp. Hennes personliga rekord i höjdhopp är 2.06 utomhus, och 2.08 inomhus – det är faktiskt världsrekord!

Copyright 2006-2016 just de' och upphovsman. Kontakt: justde', Storängsvägen 26 B4, 184 32 Åkersberga, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.